r386_20121224_065736-1
Zero motivation
26 August, 2015

Züğürt Ağa (The Broken Landlord) med Erdal Özyağcılar

zugurt aga

Züğürt Ağa (The Broken Landlord) med Erdal Özyağcılar

Turkiet, 1985, 101 min.
Turkiska, engelsk undertext.
Regi: Nesli Çölgeçen.

Züğürt Aga (Sener Sen), den stora, men godhjärtade, markägaren i den turkiska byn Haraptar gifter bort sin gamla far med den unga och vackra Kiraz (Nilgün Nazli). Men när hans pappa dör på bröllopsnatten börjar allt gå dåligt. På grund av den långvariga torkan och provokationer från Kekec Salman (Erdal Özyağcılar), brudens storebror, stjäl bönderna skörden och ger sig av till Istanbul. Utan bönderna och sin skörd tvingas Aga sälja sin mark och även han flytta till Istanbul. Men han kan inte hänga med i storstadslivet och gör av med alla sina pengar och tillhörigheter. Hans fru och släktingar överger honom på hans väg utför. Det är bara Kiraz som stannar. Men frågan är, räcker det han är bäst på i livet för att rädda dem: råa köttbullar… Zugürt Aga berättar historien om hur vi människor kan klara oss på det lilla om vi värdesätter de talanger vi har. Samtidigt får vi en lektion i hur storstadslivet slog ut feodalsystemet i sydöstra Turkiet. Allt i sällskap av legendariska skådespelare, i en av de bästa turkiska komedierna någonsin.

bannerportfolio

Visningen följs av ett samtal med den folkkäre skådespelaren Erdal Özyağcılar, Turkiets svar på Hasse Alfredsson. Özyağcılar gästar festivalen tillsammans med sin fru Güzin Özyağcılar, också hon skådespelerska. Erdal Özyağcılar har spelat i mängder av filmer och populära tv-serier i Turkiet. Bland de mest kända komediserierna kan nämnas Bizimkiler och Yabancı Damat där paret Özyağcılar medverkar båda två.

MODERATOR: Figen Solmaz journalist, producent och föreståndare på Årsta Folkets hus.

Tid: Söndag 22 Oktober, kl 13.00–15.30, Biograf Skandia

Biljetter till Filmer & Samtal för årets Int. Komedifilmfestival kan köpas i SF:s biljettkassor, på sf.se eller på plats för visningen i biljettkassorna, i mån om plats.
Pris: 150 kr