perrankutman1_200
Samtal & film: Levande legend – Perran Kutman
1 September, 2015
bahareh-rahnama-300x400
Samtal och film – Bahareh Rahnama
14 October, 2016

Samtal för afghanska ensamkommande flyktingbarn

hamida_rozbeh_515x370

Gäster:

Hamida Abdullah, afghansk skådespelerska som är känd för sin karaktär Shirin Gule Parsoz i den hyllade TV-komediserien Shirin Gul Aghar.

Rozbeh Ganjali, filmfotograf som bl.a. arbetat med Felix Herngrens serie Torpederna, nya Saltön-serien och långfilmer som Hur många lingon finns det i världen?

 

Samtal och filmvisning för afghanska ensamkommande flyktingbarn

Internationella Komedifilmfestivalen gör en extra insats för afghanska ensamkommande flyktingbarn. Först visas den persiska filmen “No entry for men” och sedan hålls ett samtal med den afghanska filmstjärnan Hamida Abdullah och hennes son filmfotografen Rozbeh Ganjali.  Hamida och Rozbeh berättar om sina upplevelser av att flytta till och bo i Sverige, om kulturkrockar och hur man startar ett nytt liv här. De berättar också om hur det är att arbeta inom filmindustrin i Afghanistan och i Sverige. Vi hade ett liknande samtal i våras med Hamida och Rozbeh. Det var ett mycket uppskattat möte med många skratt och mycket igenkänning. Nu vill Internationella Komedifilmfestivalen tillsammans med Botkyrka kommun se till att fler ensamkommande flyktingbarn får möjlighet uppleva detta.
Tanken är att personalen på HVB-boenden och jourhemmen ska fånga upp barnens tankar och funderingar efter kvällen och skapa en dialog i barnens vardag. Vi hoppas att filmvisningen och det efterföljande samtalet ska bli ett startskott till temakvällar om attityder och värderingar kring t.ex demokrati och mänskliga rättigheter.
Film och samtal: 
Datum:      18 november
Tid:             18.30–21.00
Film:           No entry for men (Vorood aghayan mamnoo). Läs om filmen här.
Samtal:      Efter filmen blir det samtal med den kända afghanska skådespelaren Hamida Abdullah och hennes son, filmfotografen Rozbeh Ganjali.
Plats:          Tumbascenen, Utbildningsvägen 2, Tumba
Biljett:        FRI ENTRÉ, men föranmälan krävs.

För bokning eller information kontakta madeleine@sterkproduction.se