halfmoon
Half Moon
26 September, 2016
I Killed My Husband
I Killed My Husband
11 September, 2018

Heldag med seminarier + Masterclass

21640879_888630661311998_3103502783719096216_o

På den 4:e upplagan av Internationella komedifilmfestivalen hyllar vi komedin med en heldag av seminarier + masterclass och en manustävling i samarbete med SVT Drama. Möt beslutsfattare, komiker, experter och Emmy nominerade manusförfattaren Vijal Patel, en av författarna bakom succéserien Black-ish, i en masterclass!

PROGRAM:

SEMINARIUM STÖRST PUBLIK – LÄGST STATUS
20 Oktober, kl 9.00–10.30, Biograf Skandia

Komedin är en av de filmgenrer som har absolut störst genomslagskraft. Trots detta har komedifilmen generellt lägre status i filmvärlden. Här diskuterar vi hierarkier inom film och tv, konstnärlig kvalitet, och hur framtiden ser ut för skrattet.

Panel: Josefine Tengblad, dramachef, TV4; Jenny Grewdahl, projektledare SVT drama; Calle Marthin, långfilmskonsulent Svenska Filminstitutet; Lena Rehnberg, producent StellaNova film, Helena Lindblad, filmkritker och redaktör för Filmfredag, Dagens Nyheter.

Moderator: Camilla Larsson, filmkritiker och journalist.

SEMINARIUM: VEM SER VI I SKRATTSPEGELN? – KOMEDI OCH REPRESENTATION
20 Oktober, kl 11.00–11.45, Biograf Skandia

Vem ser vi när vi skrattar? Är det svenska samhället, som det verkligen ser ut, representerat i komedierna på film och tv? Varför ligger vi efter om man jämför med tex USA?

Panel: Josefine Tengblad, dramachef, TV4 Anna Croneman, dramachef SVT; Anna Serner, VD Svenska Filminstitutet: Vijal Patel, manusförfattare Black-ish; Fredrik Ljungberg, programdirektör Viaplay.

Moderator: Nisti Stêrk, festivalchef, producent och manusförfattare.

MASTERCLASS VIJAL PATEL
20 Oktober, kl 13.00–14.30, Biograf Skandia

Emmy-nominerade och Peabody-prisbelönta manusförfattaren och exekutiva producenten Vijal Patel kommer att hålla i en masterclass där han berättar om arbetet med den amerikanska succéserien Black-ish, som hade premiär på ABC 2014, där en
afro-amerikansk familj står i centrum. Serien lyckas på ett fint sätt ta upp olika typer av samhällsproblem, politik, kulturell identitet och rasism med komiken som vapen. Patel kommer även att sitta med i panelen för seminariet Vem ser vi i skrattspegeln – komedi och representation.

Moderator: Malin Nevander, Utvecklingschef på SVT Drama.
I samband med Masterclass utlyser vi en manustävling med stöd av SVT Drama.

WOMEN OF COLOR IN COMEDY – KOMEDI, KVINNOR OCH REPRESENTATION
Tid: 20 Oktober, kl 14.45–15.45, Biograf Skandia

Diana Ross dotter Tracee Ellis Ross nominerades till en Emmy för sin roll i Black-ish, Uzo Aduba som spelar Crazy Eyes i Orange is The New black har vunnit två Emmys och nominerats till två Golden Globes för sin prestation. Hur ser det ut i Sverige; hur är det för women of color som arbetar med komedi här i landet? Vi tittar närmare på villkoren och omständigheterna för kvinnliga komiker

Panel: Shanthi Rydwall-Menon, komiker som startat feministiska stand up-klubben ”Stand up yours”; Catrine Lundell, komiker, programledare; Tina Sayed Nestius, projektledare Rättviseförmedlingen.
Moderator: Maureen Hoppers, kommunikationsstrateg med särskilt fokus på etablering, inkludering, tolerans och mångfald.

Pris:
Alla seminarier + Master Class, lunchmacka och dryck. 150 kr. 
Enskilt seminarium, 75 kr. 
Biljetter finns på: https://zeticket.se/
D
u kan även köpa biljetter på plats för visningen via Swish.

Betala via SWISH Swish nummer: 1 233 384 534
Det är viktigt att du i meddelande skriver vad det avser.
Seminarier – Skriv namn på seminarium

 

Dagen sker i samarbete med SVT-drama, CinemAfrica, Teaterförbundet och Filmrummet.