bahareh-rahnama-300x400
Samtal och film – Bahareh Rahnama
14 October, 2016
shaolin-soccer-300x400
Shaolin Soccer
26 September, 2016

Samtal och film – Legenden Kemal Sunal

ali-och-gul-sunal-300x400

Samtal och film – Legenden Kemal Sunal

Filmvisning i nostalgins tecken – Hababam Sinifi

Gäst: Ali Sunal

Turkiska, engelsk text.
Lördag 25/10. Tid: 12.30

Biograf: Mauritz. Plats: Filmhuset

Söndag 26/10. Tid: 15:00
Biograf: Brage. Plats: Hallunda Folkets hus

Inom ramen för den Internationella Komedi lmfestivalen har vi nöjet att presentera den turkiska klassikern Hababam Sinifi – filmen som fått generationer att skratta! Huvudrollsinnehavaren Kemal Sunal, en av Turkiets genom tiderna största komiker, fick många olika människor och kulturer att mötas genom sina komiska rollfigurer och känslofulla komedier. En av de första filmerna han medverkade i var Hababam Sinifi.

Vi har den stora äran att ta emot skådespelaren Ali Sunal, Kemal Sunals son. Ali Sunal har följt i sin faders spår och hade sitt genombrott i komedin Propaganda (1999). Han har medverkat i många berömda TV-serier och är mycket populär och folkkär.
Just nu är han aktuell med TV-serien ”Güldür, Güldür”. Ali Sunal gästar oss tillsammans med sin mor och syster. Efter filmvisningen blir det publiksamtal om hur skratt kan nå över gränser och knyta band mellan människor.

I samband med filmvisningen i Hallunda Folkets hus, kommer även Turkisk–Svenska Riksteaterföreningen att spela upp en sketch och musikgruppen ”Duo by Bora” bjuder på turkisk filmmusik.

Detta är ett samarbete med Botkyrka Kreativa fond. Filmen kommer att visas både på Bio Brage, Hallunda Folkets Hus samt på bio Mauritz i Filmhuset, Stockholm.

Gäster: Ali Sunal, Ezo Sunal, Gül Sunal

 

Tillbaka till Program