Global humor – finns den?
31 August, 2015
halfmoon
Half Moon
26 September, 2016

Gud taler ud med Lisa Nilsson

gudtalerudhemsida

Gud taler ud med Lisa Nilsson

Danmark, 2017, 105 min.
Danska, svensk undertext.
Regi: Henrik Ruben Genz

I denna helt nya danska dramakomedi befinner vi oss i mitten av 1980-talet, i ett hus i Risskov, en förort till Aarhus. Här regerar familjens överhuvud Uffe – även kallad Gud – en narcissistisk psykolog med förkärlek för att gå omkring i underkläder och tillaga sin mycket speciella specialsoppa, spetsad med snaps. De tre sönerna Jens, Thomas och Mikkel har alla behov av en uppgörelse med sin far, för att kunna växa upp på riktigt. Och när han bestämmer sig för att skriva sina memoarer, med hjälp av sina lojala patienter och en massa alkohol, blir behovet ännu större. Mitt i allt finns Uffes svenska fru Gerd, som försöker hålla ihop alla bitarna. Denna både absurda, galna, roliga och rörande film, baserad på Jens Blendrups självbiografiska roman, har ett unikt och eget språk och lyckas, med humorn som vapen, hantera ämnen som psykisk ohälsa och alkoholism. Lisa Nilsson briljerar som den starka Gerd, alltid med glimten kvar i ögat. Visningen följs av ett samtal med Lisa Nilsson.

bannerportfolio-2-copy-copy

Lisa Nilsson är en av Sveriges största och mest älskade sångerskor. Hon slog igenom med ”Himlen runt hörnet” 1992. Hon fortsatte sedan karriären med att också bli låtskrivare och producent och har vunnit Rockbjörnar, Grammisar, danska Grammys, samt ett antal andra priser och stipendier. Hon debuterade som skådespelerska 2002 i en biroll i Colin Nutleys Paradiset, och har sedan dess medverkat både på film och på teaterscenen, bland annat i huvudrollen som Diana i Broadway-musikalen Next to Normal på Stockholms stadsteater. I år är det 25 år sedan ”Himlen runt hörnet”, det firar Lisa Nilsson med tre jubileumskonserter i Stockholm, i oktober. Direkt därefter besöker hon festivalen för att prata om sin roll i Gud taler ud.

MODERATOR: Nisti Sterk, festivalchef, producent och manusförfattare.

Tid: Söndag 22 Oktober, kl 16.00–19.00, Biograf Skandia

Biljetter till Filmer & Samtal för årets Int. Komedifilmfestival kan köpas i SF:s biljettkassor, på sf.se eller på plats för visningen i biljettkassorna, i mån om plats.

Pris: 150 kr