aylavyufilmochsamtal
Film och Samtal: Sermiyan Midyat från Ay Lav Yu
18 September, 2018
Bildtext: Christian Wikander-programchef SVT Drama
Foto:Carl-Johan Söder/SVT
Fin- eller fulkultur, hur ser framtiden ut för komedin?
31 August, 2015

Film och Samtal: Yasmin Raeis från Kiss Me Not

kissmenotfilmochsamtal

FILM & SAMTAL: YASMIN RAEIS

Moderator: Hiba Daniel, journalist och programledare på SVT
Samtalet hålls på arabiska och engelska.

Kiss Me Not av Ahmed Amer, Egypten (2017)

Längd: 88 min, arabiska, engelsk text

Denna underfundiga och innovativa komedi-mockumentär undersöker kyssens historia inom den egyptiska filmen.

Fajr, den stora kvinnliga stjärnan i en ung, ambitiös regissörs debut vägrar plötsligt att spela in en kyss- scen mot sin manliga motspelare. Hon har bestämt sig för att följa en mer religiös väg i både liv och karriär. Regissören ser sina konstnärliga ambitioner gå upp i rök och producenten ser pengarna rinna honom mellan fingrarna när inspelningen drar ut på tiden. Ska de hitta en kompromiss? Kiss Me Not väcker frågor om könsroller och religion, om påtryckningar från samhället och att hitta sin egen väg. Yasmin Raeis är strålande som den bestämda och motsträviga Fajr.

Yasmin Raeis började som modell men bestämde sig snart för att ge sig in i skådespelarbranschen. 2010 spelade hon en av de fem ledande rollerna i tv-serien Ard Khas, av Hadi El Bagoury.
Hon slog igenom stort i Mohamed Khan’s Factory Girl (2014), för vilken hon vann pris för bästa skådespelerska på filmfestivalen i Dubai och ytterligare fem festivaler. Nästa stora steg blev Looking For Oum Kulthum (2017), av den iranska regissören Shirin Nashat. Filmen hade premiär i Venedig och visades också på festivalerna i Toronto och London.
Raeis har också medverkat i filmer som Amr Salama’s Made in Egypt, mot Ahmed Helmy, Men Dahr Ragel, Hepta och nu senast Kiss Me Not.

Tid: Lördag 20 Oktober, kl 16.30-19.00

Plats: Biograf Skandia

Biljetter:  Zeticket.sezeticket logga6