thelizardfilmochsamtal
Film och Samtal: Parviz Parastouei från The Lizard
18 September, 2018
kissmenotfilmochsamtal
Film och Samtal: Yasmin Raeis från Kiss Me Not
18 September, 2018

Film och Samtal: Sermiyan Midyat från Ay Lav Yu

aylavyufilmochsamtal

FILM & SAMTAL: SERMIYAN MIDYAT

Moderator: Figen Solmaz, journalist, producent och föreståndare på Årsta Folkets hus
Samtalet hålls på turkiska och svenska.

 

Ay Lav Yu, av Sermiyan Midyat, Turkiet (2010)

Längd: 102 min, turkiska, kurdiska, syriska, engelska

Ibrahim (Sermiyan Midyat) återvänder till sin hemby Tinne tillsammans med sin blivande fru, amerikanska Jessica, och hennes familj. I Tinne, som inte ens existerar på en officiell karta, står tiden stilla.

Det amerikanska besöket orsakar stor uppståndelse och från den sekund sällskapet sätter sina fötter i byn är det ingen ände på förvirringen och missförstånden som uppstår på grund av olika språk, olika kulturer och olika livsfilosofier. Och mitt i allt inträffar 9/11.

Ay Lav Yu skojar hejdlöst med fördomar mellan olika religioner – den var den första turkiska filmen som skildrade religionsblandningen i östra Turkiet – liksom dem mellan öst och väst. Sermiyan Midyat är strålande som den kärlekskranke Ibrahim som försöker göra alla nöjda.

Sermiyan Midyat är skådespelare, manusförfattare och regissör. Han studerade kemi på universitetet men drogs istället till teatern. Mellan 2000 och 2006 medverkade han i ett antal uppsättningar på Oyun Atölyesi Theatre Company i Istanbul och startade sedan sin egen teater Oyunbozan.
Efter ett antal populära filmroller regidebuterade han med Ay Lav Yu (2010) och fortsatte sedan med Hükümet Kadin (2013), Hükümet Kadin 2 (2013), Bir Baba Hindu (2016) och Ay Lav Yu Tuu (2017). I samtliga spelade han också själv. Midyat förekommer flitigt i tv-serier och skriver ”Kalp Yarası” och ”Limon Çiçekleri”-sånger.

Tid: Söndag 21 Oktober, kl 15.00-18.00

Plats: Biograf Skandia

Biljetter:  Zeticket.sezeticket logga6

Går även bra att köpa biljetter på plats eller swish.
Betala via SWISH
Swish nummer: 1235431770
Det är viktigt att du skriver vilken Film/Samtal och anger e-postadressen korrekt.
Väl mött i skrattet!