english-vinglish-ii-1
English Vinglish
31 August, 2015
gustav_birgitta-1
Får man skämta om man är politiker?
31 August, 2015

Falling Into Paradise med Branka Katic

falling into paradise

Falling In To Paradise med Branka Katic

Serbien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, 2005, 93 minuter
Serbiska, engelsk undertext
Regi: Milos Radovic

Det är april 1999 och Belgrad bombas av NATO-plan. Dusica bor med sin excentriska mamma, sin lilla dotter och sin galna bror, en fruktad svarta marknads-haj, som drömmer om att skjuta ner ett amerikanskt plan med sin egenbyggda bomb. Samtidigt som hans vimsiga syster poserar i baddräkt och drömmer om att bli upptäckt och bortförd av en amerikansk soldat. När en ung snygging från Tulsa faktiskt faller ner från himlen och dimper rakt ner på deras gård tar en snurrig historia sin början. Denna galna svarta komedi är både vansinnigt rolig, tragisk och rörande i sitt försök att skildra en tid när inget eller ingen gick att lita på. Visningen följs av ett samtal med skådespelerskan Branka Katic, som spelar Dusica.

bannerbraca

Branka Katic är en av Serbiens absolut största stjärnor och har arbetat med komedi sedan ung ålder; hon spelade in sin första film då hon var bara 14 år gammal. Hennes omtalade roll i Emir Kustiricas Svart katt, vit katt (1998) blev hennes internationella genombrott och ledde till arbete i Storbritannien, Frankrike, Tyskland och USA. Hon har bland annat spelat mot Johnny Depp och Christian Bale i Michaels Manns Public Enemies och mot Romain Duris i den franska The Big Picture. I USA har hon också medverkat i fyra säsonger av HBO-serien Big Love, samt gjort roller i Entourage och Bored To DeathEfter att ha spelat huvudrollen i den kroatiska serien The Paper, förra året, så har Branka Katic för tillfället återvänt till sina komedirötter i Belgrad, där hon arbetar löpande med en tv-komediserie.

MODERATOR: Dejan Cokorilo, programledare P4

Biljetter till Filmer & Samtal för årets Int. Komedifilmfestival kan köpas i SF:s biljettkassor, på sf.se eller på plats för visningen i biljettkassorna, i mån om plats.
Pris: 150 kr