ove_1030x688
En man som heter Ove – textad på dari
18 December, 2016
english-vinglish-ii-1
English Vinglish
31 August, 2015

En man som heter Ove på dari med Bahar Pars

enmansomheterove

En man som heter Ove med Bahar Pars

Sverige, 2015, 116 min
Svenska, undertext på dari
Regi: Hannes Holm

En man som heter Ove blev snabbt en av Sveriges populäraste filmer. Den är en av de svenska filmer som f.tt flest besökare på bio, den belönades med tre guldbaggar (bästa kvinnliga biroll, bästa foto, bästa film) och blev 2017 Sveriges Oscarsbidrag i kategorien ”Bästa icke-engelskspråkiga film”. Nu har vi textat historien om den buttre Ove på dari! Vi vill på sätt ge, bland annat, de afghanska ensamkommande flyktingarna möjligheten att uppleva svensk film och vad vi skrattar åt i Sverige! Visningen följs av ett samtal med skådespelerskan Bahar Pars.

baharbanner

Efter förra årets lyckade visningar av En man som heter Ove, textad på dari, så hörde många av sig och önskade fler visningar av filmen. Därför avslutar vi nu den fjärde festivalen med just En man som heter Ove. Och med ett samtal med skådespelerskan Bahar Pars, som nominerades till en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll för sin insats som Oves granne Parvaneh. Bahar Pars, är född i Shiraz, Iran. Hon studerade på Teaterhögskolan i Stockholm och har spelat på ett flertal teatrar i Sverige samt medverkat i ett antal svenska filmer. 2015 vann hon Medeapriset för årets skådespelare. Hon har också regisserat kortfilmerna Rinkebysvenska och Turkkiosken.

MODERATOR: Athena Afshari, programledare

Extra: Innan En man som heter Ove visas en kortfilm med historieberättarna. Historieberättarna är ett berättarprojekt för och med barn och unga. I vårt arbete kom vi i kontakt med eldsjälen och boxningstränaren Ajmal Omar. Ajmals arbete som boxningstränare når många nyanlända och i sin boxningslokal har han lyckats skapa en trygg plats för dem att träna på. Detta är en kortfilm om Ajmal, hans arbete och vad som driver honom. Filmen är en del av en serie berättelser utifrån temat : Stärkande berättelser som Historieberättarna arbetar med.
Regissör: Jonas Embring.

Tid: Lördag 21 oktober 13.00–15.30, Biograf Skandia

Biljetter till Filmer & Samtal för årets Int. Komedifilmfestival kan köpas i SF:s biljettkassor, på sf.se eller på plats för visningen i biljettkassorna, i mån om plats.

Pris: 75 kr

Se trailer för En man som heter Ove nedan.