tambourine-300x400
Tambourine
30 September, 2016
iron-ladies-ii-high-resolution-key-image-1
The Iron Ladies
31 August, 2015

The Bride Came C.O.D med Kathryn Sermak

The bride came c.o.d

The Bride Came C.O.D. med Kathryn Sermak

USA, 1941, 92 minuter
Engelska
Regi: William Keighley

 

The Bride Came C.O.D. var Bette Davis första komedi och andra film mot James Cagney. I denna klassiska screwball-komedi möter vi en bortskämd arvtagerska som mot sin pappas vilja plötsligt bestämmer sig för att flyga till Las Vegas och gifta sig med en tvålfager bandledare, efter att ha känt honom i fyra dagar. Men när pappan får direktkontakt med piloten och ger honom i uppdrag att stoppa bröllopet så kan förvecklingarna börja. Davis och Cagney är strålande och utmanar varandra till stordåd. Visningen följs av ett längre samtal med Kathryn Sermak.

 

bannerportfolio


Kathryn Sermak
berättar om sitt liv med Bette Davis och om sin kommande bok Miss D and Me: Life With the Invincible Bette DavisBette Davis är ständigt aktuell. Just nu extra mycket genom tv-serien Feud, som handlar om rivaliteten mellan henne och Joan Crawford, runt produktionen av Vad hände med Baby Jane? De bägge stjärnorna spelas av Susan Sarandon och Jessica Lange. Bette Davis kunde vara allt; tuff, sexig, skarp och rolig. I september släpper hennes assistent och nära vän Kathryn Sermak boken Miss D and Me: Life With the Invincible Bette Davis. Ramen för boken är en fyradagarsresa mellan Biarritz och Paris som de två kvinnorna gjorde tillsammans.

MODERATOR: Helena Lindblad, filmkritiker och redaktör för Filmfredag, Dagens Nyheter.

Tid: Fredag 20 oktober, kl 19.00–21.30, Biograf Skandia

Pris: 150 kr

Biljetter till Filmer & Samtal för årets Int. Komedifilmfestival kan köpas i SF:s biljettkassor, på sf.se eller på plats för visningen i biljettkassorna, i mån om plats.

Se trailer för Miss D and Me: Life With the Invincible Bette Davis: