Kulturnyheterna i SVT: “Ny filmfestival – vill vara gränslöst rolig”

ali-nisti
DN-intervju med festivalchefen Nisti Stêrk och skådespelaren Ali Sunal
19 November, 2014
Internationella Komedifilmfestivalen får stöd från Stockholm Stad
5 May, 2015

Nisti Stêrk, intiativtagare till internationella komedifilmfestivalen tillsammans med Karin Rydholm.

– Det här är ett möte i biomörkret som aldrig någonsin skulle ha skett i vanliga fall, säger Nisti Stêrk, en av arrangörerna bakom internationella komedifilmfestivalen.

Ikväll invigs Sveriges första internationella komedifilmsfestival med en visning av en svensk klassiker: ”Att angöra en brygga”. På plats i Filmhuset i Stockholm kommer två av skådisarna   – Gösta Ekman och Birgitta Andersson– att vara, för att klippa bandet. Resten av festivalen fylls av internationella filmer. Under fyra dagar ska det visas komedier från hela världen, totalt är det tretton filmer. Några av länderna som är representerade är Kina, Indien, Turkiet och Nigeria. Kulturnyheterna har pratat med två av initiativtagarna till festivalen.

– Vi tycker att det är viktigt att se att det finns komedifilm från många olika länder. Det är en genre som man säger är svår att exportera, vad man skrattar åt är väldigt lokalt betingat. Men idag är Sverige så mångkulturellt så att alla typer av komedifilmer platsar här numera, säger Karin Rydholm, manusförfattare och dramaturg.

Klicka här för hela intervjun. SVT- Nyheter/Kultur