DN-intervju med festivalchefen Nisti Stêrk och skådespelaren Ali Sunal

sr-bild
Intervju med festivalchef Nisti Stêrk i P4 radio Stockholm
19 November, 2014
karin-nisti-e1416418617344
Kulturnyheterna i SVT: “Ny filmfestival – vill vara gränslöst rolig”
19 November, 2014

Internationella komedifilmfestivalen visar skrattsuccéerna som bara når Sverige över parabolerna, från länder vars konflikter snarare präglar nyhetsrapporteringen. Festivalen arrangeras för första gången i år och vill väva samman kultur och integration med humorn som gemensam nämnare: Vad får en chilenare, kurd, somalier att kikna av skratt? Vad slår man sig på knäna åt i Turkiet? Vad gapskrattar man åt i Nigeria, Kina, Palestina och Algeriet?

– Under hela min karriär har jag försökt få människor att komma varandra närmare genom skrattet. Det finns stora grupper nyanlända svenskar som mest betraktas med medlidande men vi vill visa att alla svenskar har humor, säger arrangören Nisti Stêrk.

Bahareh Rahnma, Irans kanske största kvinnliga komiker, gästar festivalen, och den turkiska folkkära skådespelaren Ali Sunal, vilket har väckt stort intresse hos många nya svenskar.

Läs hela artikel här: Gränslös humor på ny festival